fbpx

I denne artikkelen vil vi gi en innføring i hva du må vurdere når du skal anskaffe nye sklisikre profiler til din arbeidsplass. Profilene kan leveres i en rekke ulike utførelser og dimensjoner, men vil alltid være med å øke sikkerheten betraktelig. Profilene kan brukes på alle underlag og områder, men har spesielt stor nytteverdi i våte, oljete, isete eller andre glatte miljøer. I en trappekonstruksjon vil også en sklisikker profil med signalfarget trappenese øke synlighet og minske fare for ulykker på trappekanten.

Gode mål, samt gjerne også bilder, er en forutsetning for effektiv og feilfri levering.
  1. Hvor stort er området du skal sikre, og hvilke mål har det?

Begynn med å kartlegge området som skal sklisikres. Er det snakk om en horisontal jevn flate, har man kanskje horisontale nivåforskjeller, eller er det andre hensyn som må tas? Dersom du skal sikre en trappekonstruksjon kan du starte med å telle opp antall trappetrinn, og eventuelt forsikre deg om hvorvidt alle trappetrinnene har samme mål/dimensjon? Ta alltid lengde/bredde mål av alle overflater. Det gjøres best ved å benytte en tommerstokk eller målebånd. Husk å være nøyaktig! Det kan ofte også være nyttig å ta oversikts- og detaljbilder av området/objektene som skal sikres og oversende til oss.

Du må også vurdere om du ønsker at den sklisikre profilen dekker området i full lengde/bredde, eller at du ønsker at det er litt «luft» på hver side for bedre drenering etc.

2. Hvordan ser underlaget ut?

Våre profiler kan monteres på alle typer underlag. Det er viktig for oss å ha et bilde over hvor og hvordan profilene skal monteres, derfor kan det være nyttig at du også vedlegger et bilde av underlaget i henvendelsen din. Gi oss gjerne også informasjon om du har behov for festemateriell. Profilene kan monteres på flere ulike måter, blant annet med skruesett/klips for grating, treskruer, lim for betong/fliser etc. Vi har monteringssett som er spesielt tilpasset formålet, men ofte kan også vanlige byggvare-produkter være passende. For liming anbefaler vi ulike komponenter fra Tec-7.

3. Hvor grov skal strukturen være?

Vi tilbyr to ulike grovheter på strukturen/grovheten i profilen. Den fineste kalles Industrial, og den groveste kalles Offshore. Styrende for ditt valg bør være hvilket miljø profilen skal monteres i. Normalt anbefaler vi at Offshore, som har 5mm store «korn», benyttes i de tøffeste miljøene som er utsatt for væsker, skitt og olje. For bruk om bord i et skip er Offshore det man normalt velger. Industrial, som har 3mm store «korn», anbefales gjerne innendørs hvor det ikke er overeksponert for forskjellige væsker etc.

I alle tilfeller vil du få en god og sklisikker løsning som er resistent mot de fleste typer kjemikalier og har en nærmest uslitelig overflate.

4. Hvilke farger/budskap ønsker du?

Være sklisikre profiler leveres som regel i gul (RAL 1003)/svart (RAL 9011), men kan også leveres i blå (RAL 5005). Vi har også mulighet for å lage piktogrammer eller logoer på profilene for å fremheve et spesifikt budskap (for eksempel «BRUK HÅNDREKKE», «VERNEUTSTYR PÅBUDT» etc.) eller annet. For trappetrinn anbefaler vi alltid at trappenesen har en gul signalfarge.

5. Kan du bruke et standardprodukt, eller trenger du tilpasninger?

Vi har en rekke ulike standarddimensjoner som blir lagerført. Disse finner du på vår hjemmeside. I mange tilfeller har man dog bruk for et annet mål enn hva som blir lagerført. Vi kan alltid levere ferdig tilpassede profiler som er klar for montering, men ofte ser vi at våre kunder velger å få tilsendt standardprofiler som de selv tilpasser på stedet. Dette kan enkelt gjøres med en sirkel- eller stikksag. Vi anbefaler å bruke diamantblad. Profilene som blir lagerført har heller ikke forborede huller til festemateriell. Dette kan gjøres av oss før levering, men også her velger de fleste kunder å selv gjennomføre boringen.

6. Hvor og når trenger du profilene levert?

For at vi skal kunne effektivt gi deg et mest mulig korrekt tilbud er det alltid viktig å vite din ønskede leveringsadresse og hvor fort du trenger profilene levert.

Nå er du klar for å sende henvendelsen din til oss.

Har du andre produkt-spesifikke spørsmål? Se vår produktside!