fbpx

Sling fendere uten dekk/kjetting 

Til forskjell fra vanlige luftfylte fendere, kan vi også levere tilsvarende fendere men uten dekk og kjetting. Denne typen kalles gjerne for sling fendere. Disse gir mange av de samme fordelene som vanlige Yokohama-type fendere, men fenderne får en langt lavere vekt. Sling-type fendere leveres enten fylt av luft eller skum.

Sling fendere brukes ofte når det primære formålet med en fender er å skape avstand mellom to objekter. Luftfylte sling-fendere har de samme tekniske egenskapene som en Yokohama-type fender, men er mer eksponert for slitasje og hull ettersom man ikke har et beskyttende lag med kjetting og dekk. Av samme årsak er også vekten lavere, og krav til håndtering blir derfor enklere. 

Flytende skumfylte fendere brukes i de tilfellene hvor du har svært høye krav til stabilitet og lite bevegelse. Dette kan ofte være i forbindelse med løfteoperasjoner eller forflytning av store objekter til/fra lekter og land. Man ser derfor ofte disse fenderne i bruk under spesialiserte operasjoner på verft eller baser, samt brukes ofte av større løftefartøy. En fordel med skumfylte fendere er at de aldri vil synke, og det er ingen fare for eksplosjon som følger av overbelastning. 

Begge fendertypene leveres i ulike størrelse – diameter fra 500mm til 3300mm og lengde fra 1000mm til 10 600mm.

Hva er luftfylt sling-fendere laget av? 

Luftfylte sling-fendere er i all hovedsak konstruert på samme måte som Yokohama-type fendere, men har ikke dekk og kjetting. Fenderne er bygget opp av et indre gummilag fylt med trykkluft, forsterkende lag av korder og ytterlag av gummi. Håndteringen er enkel, og man kan løfte, slepe, fortøye og surre fenderne etter behov. Ettersom de har relativt lav egenvekt flyter de høyt i vannet, og kan i de fleste tilfeller håndteres av skipets egen kran.

Fenderne er produsert i henhold til ISO17357:2014-standarden. Denne standarden dikterer produksjonsmetode, materialer og testing av skipsfendere. Fenderne kan leveres med eller uten innvendig gjennomgående kjetting.

Hva er en skumfylt sling-fender laget av?

Skumfylte fendere kan leveres i ulike utførelser, hvorav den vanligste er en trelagskonstruksjon med gjennomgående innvendig kjetting. Det innerste laget utgjør selve fyllmiddelet i fenderen, og er normalt et høyelastisk EVA-skum. Dette skummet leveres i ulike spesifikasjoner, ut ifra de operasjonelle kravene for fenderen.

Forsterkende korder utgjør det mellomste laget. Det ytterste laget er støpt polyuretan. Dette gir en utpreget sterk fender som både er synkefri og tåler helt ekstreme påkjenninger. Ved bruk av polyuretan får man også en fender som ikke sverter farger over på andre overflater. Skumfylte fendere kan også leveres med ytterlag av dekk og kjetting.

10 ting du må ta stilling til før du velger fenderløsninger

Kontakt oss

Kontakt oss for besiktigelse og mer informasjon om fenderservice som passer ditt behov. Vi tilbyr profesjonell service og sikrer at dine fenderløsninger opprettholder sin pålitelighet og effektivitet. 

Fenderservice

Optimal ytelse og sikkerhet for fenderne dine.

Skipsfendere

Salg og utleie av flytende og faste fendere for havn og fartøy

LED-lanterner

LED navigasjonslys og kontrollsystem

MudMats

Kraftige matter for land og vann

Gitterrister

Sklisikkert med gitterrist i armert glassfiber

Sklisikring

Sklisikring av båter, skip, og plattformer