fbpx

Ocean Athena er bygget i Tyrkia, av Skagen Ship Consulting tidligere i år. Nå er arbeidsbåten endelig klar og har seilt hjem til Shetland, og sin eier – Ocean Farm Services. Her skal fartøyet brukes til notvasking og diverse andre oppgaver innen oppdrett.

Transportert av nye «Oddrun With» til Bergen.

Før Ocean Athena var på plass på Shetland tok båten seg fra Tyrkia til Norge og Bergen. Her ble båten fraktet som dekkslast på skipet MS «Oddrunn With», et nytt fartøy som er produsert ved Tersan Shipyard i Tyrkia.

Oddrun With

Oddrun With med Ocean Athena som skipslast

«Oddrun With» er designet av Multi Maritime for Egil Ulvan Rederi. Fartøyet er 86 meter langt og 20 meter bredt og designet for fleksibel og kombinert frakt av stykkgods, kjølelast og containerlast.

Et lossesystem for fiskefôr sammen med dynamisk posisjonering av fartøyet sikrer effektiv og berøringsfri lossing direkte til fórflåter på oppdrettsanlegg.

På grunn av Covid-19 pandemien og den høye kompleksiteten til teknologiene som er installert om bord har byggeprosessen av fartøyet vært svært utfordrende.

Skipet er det åttende fartøyet i Egil Ulvan Rederis flåte, og den største enkeltstående investeringen rederiet har gjort noensinne. Fartøyet gikk rett inn i drift etter at det ankom Norge.

Havneløp i Tananger

På vei til Bergen hadde Oddrun With, med Ocean Athena ombord, sitt første havneløp i Tananger.

Fredag 17. juni besøkte MarLog Ocean Athena, og fikk i den anledning også en omvisning på «Oddrun With».

 – En imponerende lastebåt for fremtiden ifølge Nikolai Bakker, Markedssjef i MarLog.

Broen på Oddrun With

Skipper/CEO Magne Grønnestad inspiserer broen på Oddrun With

MarLog som leverandør

Skagen Ship Consulting valgte å bruke LED-lanterner levert av MarLog/Lopolight til Ocean Athena. Disse lanternene var det MarLog-teamet inspiserte da båten lå i Tananger Havn.

Ocean Athena med loopolight

Ocean Athena er utstyrt med komplett Lopolight navigasjonslys-pakke fra MarLog.

Les mer om leveransen til Ocean Athena her.

Agenttjenester fra MarLog

I forkant av Ocean Athenes transport til Shetland var det flere ting som måtte falle på plass. MarLog bisto Skagen Ship Consulting med agent-tjenestene og bisto blant annet med tollklarering av selve båten, skaffet diverse nødvendig utstyr, deler og proviant  for turen over Nordsjøen.

Seilte hjem til Shetland – for egen maskin.

Etter havneløp i Tananger gikk turen videre til Bergen, fortsatt som last på «Oddrun With». I Bergen ble Ocean Athena losset, og etter noen dagers liggetid seilte fartøyet hjem til Shetland, denne gang for egen maskin.

MarLog gratulerer Ocean Farm Service med nytt fartøy, og ser frem til videre samarbeid med Skagen Ship Consulting.