fbpx

Visste du at over 50 personer i året dør som følge av fall i trapp? Det var glatt og tidvis farlig å gå i trappene som ledet opp til leilighetene i Bleikervangen Boligsameie. Med nye sklisikre trappeprofiler fra MarLog, ble fotfestet mye bedre for boligeierne.

Bleikervangen Boligsameie er fra 1997, og består av tre bygninger fordelt på 35 enheter. Snittalderen på de som bor her er ca. 70 år.

– I trappene til to av bygningene pleide det å danne seg et islag. Tretrappene ble livsfarlige å gå på. Mange av de som bor her har tidligere bodd i eneboliger, og ønsker nå å bo i leiligheter, forteller styreleder Herman Heibek i Bleikervangen Boligsameie.

I 2014 utførte Ipsos MMI en undersøkelse på vegne av Norges Blindeforbund. Totalt fant de at 731 000 personer i Norge hadde hatt uhell i trapper eller ved kanter i løpet av ett år. Halvparten av de som opplevde slike uhell, sa at trappens utforming var skyld i skaden. Enten skled de i trappen, de så ikke trappen, bommet på et trinn eller lys og merking av trappen var dårlig.

Bleikervangen Boligsameie.

Gode løsninger fra MarLog

Flere alternative løsninger ble diskutert i styret til Bleikervangen Boligsameie, men den smarteste løsningen var uten tvil å bruke sklisikre trappeneser. Etter et Google-søk på nettet, fant Heibek sklisikre trappeneser fra MarLog i Stavanger. Han ble veldig imponert over samarbeidet, den raske leveringen og tilsending av prøvemateriell og informasjon.

– MarLog fremstod som seriøse, de holdt tidsfrister og hadde ingen betenkeligheter med å sende ut prøver. Det var god service, og de har en holdning som er positiv med god oppfølging.

 Har du glatte trapper? Ta kontakt her for å finne de rette Antskli-produktene. 

Alle produktene kan leveres i forskjellige farger og med tekst (f.eks. USE HANDRAIL) eller logoer, dette med unntak av gitterristene.

Ingen isdanning

Det er tak over trappene, men åpent på sidene. Selv om snøen bli kostet bort, var Heibek bekymret for at det skulle danne seg et islag på toppen av antiskliproduktet. Overflaten på antiskliproduktet kan minne om grovt sandpapir.

– Antiskliproduktet ble satt på for ca. et halvt år siden. Vi har derfor fått erfare hvordan det var å få is på dem. Jeg var redd for at det skulle danne seg vann i kratene, og at vannet ikke skulle bli drenert bort. Det har ikke skjedd så langt. Antiskli trappeprofilen er veldig slitesterk og ser pent ut.

Høy kvalitet og enkel montering

Trappenesene er utviklet og produsert for å passe til eksisterende trappetrinn. Produktene er laget av glassfiber med høy kvalitet som er innkapslet en film med aluminiumsoksid. Aluoksiden sikrer maksimal friksjon og uslåelig levetid. Monteringen av trappenesene gikk som en drøm.

– Vi monterte selv. Det var ikke vanskelig. De ble midtstilte slik som vi ønsket. Det er ikke nødvendig at de skal dekke hele trappeprofilen. De som bor her er veldig fornøyde med antiskliproduktet og jeg anbefaler det til andre som har samme utfordring, sier Heibek.

MarLog leverer et bredt spekter av høykvalitets oppdriftselementer og -bøyer, fendere, LED-lanterner, MudMats, glassfiberrister og flere produkter for sklisikring tilpasset tøff bruk i ekstreme miljøer, på land og til havs.

En rapport fra NIBR (Norsk institutt for by- og regionsforskning) fra 20104 anslår samfunnskostnadene ved trappeulykker til 2.6 milliarder kroner. Ifølge samme rapport dør det omtrent 50 personer i Norge hvert år som følge av fall i trapp.

Har du noen spørsmål om antiskliproduktene våre? Klikk på linken under.