fbpx

21. mars ble et nytt kapittel i norsk loshistorie skrevet. Floatel Endurance, en nedsenkbar boligblattform og konstruksjons-støttefartøy ble tatt til land med fjernlosing fra Fedje Vest. MarLog var involvert som agent i operasjonen, på vegne av rigg-eier Floatel International. På grunn av de unike omstendighetene rundt COVID-19, var operasjonen nødt til å finne løsninger som aldri før er blitt gjennomført i norske farvann, i følge losene involvert.

For å unngå smittefare ble det besluttet av losene ikke skulle gå ombord på den 106m lange DP3 boligriggen, da den var på vei til CCB Ågotnes på vestkysten av Norge fra Martin Linge-feltet. MarLog ble derfor satt ansvarlig for å leie inn et stort fartøy (BB Ocean) som de to losene kunne bruke som arbeidsplattform for å trygt lose riggen til land. Operasjonen gikk uten problemer, og riggen ble trygt fortøyd ved CCB med særdeles godt samarbeid mellom alle parter. På grunn av fartøyets fremdriftssystem med seks azimuth-thrustere på 3500kw hver, var det ingen behov for tauebåter i de relativt vindfulle forholdene. Riggen er utrustet med en rekke fasiliteter, og kan huse opp til 440 personer.

Igjen er MarLog stolte av å være involvert i en så stor og utfordrende operasjon, og vil gjerne takke Floatel International for oppdraget.

 

Foto: Jan Magne Fosse – Losoldermann Bergen

Floatel Endurance / BB Ocean at CCB