fbpx

Når skipsmeglingsfirmaet Skagen Ship Consulting i Stavanger var på jakt etter lanterner til båten Ocean Athena, valgte de å bestille disse fra MarLog. Det var det flere grunner til.

– Vi har kjent MarLog i mange år, og handler alltid hos dem om muligheten byr seg. MarLog er kjent for god service og har agentur på Lopolight, forteller partner Patrick Ramsberg i Skagen Ship Consulting.

 Skagen Ship Consulting jobber med skipsbygging og maritime prosjekter for små og mellomstore redere. De har bygget et komplett nybygg til Ocean Farm Services som skal brukes til notvasking og diverse andre oppgaver innen oppdrett. Båten er ferdig, og blir levert snart til Ocean Farm Services på Shetland.

Patrick har bakgrunn fra Havyard Group, og var med å starte Skagen Ship Consulting i mai 2018. Til nybygget trengtes det en komplett Lopolight navigasjonslyspakke.

Ocean Athena er designet for å fungere som et ROV Net Washing-fartøy, også sertifisert for dykkestøtte, og vil være i stand til generelle Site Service-oppdrag. Ocean Athena er ca. 15 m x 7 m og er utstyrt med en Volvo 390hp hovedmotor med kontrollerbar pitch propell.

God service, pris og tilgjengelighet

Lanternene blir produsert i Danmark og har fem års garanti. Lanternene er satt med epoxy, som gjør at alt er vanntett og vibrasjonssikkert. Skagen Ship Consulting bestilte komplett Lopolight navigasjonslys-pakke til nybygget på båten. Patrick trekker frem god service og tilgjengelighet som viktige grunner for at de valgte å kjøpe LED-lanterner fra MarLog.

– MarLog presenterte produktet for oss. Det er gode produkter, og vi har allerede et godt samarbeid med MarLog. For oss er service og tilgjengelighet like viktig som konkurransedyktige priser. MarLog har kvalitetsprodukter og tar ansvar for leveransene sine, det betyr mye for oss, sier Patrick.

 Er du interessert i LED-lanterner til båten? Ta en titt her. 

MarLog har et stort utvalg av lanterner som passer perfekt til alle typer båter og skip: Seilbåt, slepebåt, taubåt, motorbåt og mer. I tillegg har de ankerlanterner og kontrollsystem for overvåkning av LED lanterner.

 

 

MarLog leverer et bredt spekter av høykvalitets oppdriftselementer og -bøyer, fendere, LED-lanterner, MudMats, glassfiber-gitterrister og produkter for sklisikring tilpasset tøff bruk i ekstreme miljøer, på land og til havs.

Høy aktivitet

Skagen Ship Consulting har mye vind i seilene. Det jobbes med to blåskjellbåter på samme verft samtidige som det er mange nye prosjekter på gang, som forhåpentligvis blir realisert innen kort tid.

– Det kan hende at vi har behov for MarLog sine produkter. En mer imøtekommende gjeng skal man lete lenge etter. Vi anbefaler alltid MarLog om vi hører om noen som har bruk for deres tjenester, forteller Patrick.

Er du på jakt etter lanterner til din båt? MarLog har lanterner til alle typer båter. Kontakt oss for priser her. 

Ulike krav til ulike fartøy

Regelverket rundt krav til lanterner, lanterneføring og lanterkontrollsystem er omfattende og kan oppfattes uklart. Kravene er regulert ved norsk forskrift som bygger på IMO-regelverket. Vi forholder oss til International Regulations for Preventing Collisions at Sea, 1972 (forkortet til COLREG72). Dette er et regelverk utgitt av den International Maritime Organization (IMO), som er sjøfartsorganisasjon til FN. Det betyr at regelverket i utgangspunktet skal være likt for alle verdens land.

COLREG dikterer blant annet at fartøy med en gitt størrelse skal ha navigasjonslys med en gitt rekkevidde. Disse intervallene fordeler seg i hovedsak over LOA 0-12 meter, 12-20 meter, 20-50 meter og over 50 meter. Videre sier COLREG også noe om hvilke lys man skal ha om bord, og hvordan disse skal brukes. Dersom en holder på med spesielle operasjoner, som for eksempel fisking, sleping, dykking etc., sier den også noe om hvilke lanterneføring en skal bruke.

Utover dette har også IMO et regelverk som sier noe om hvordan lanternene skal bygges, installeres og betjenes.

Har du som teknisk inspektør, innkjøper, elektriker, utruster etc. behov for bistand rundt regelverket? Ta gjerne kontakt med oss. MarLog har kompetanse på området,