fbpx

Imenco hadde allerede designet og produsert modulen som skulle plasseres på havbunnen for å beskytte den eksisterende strukturen mot korrosjon. Men det manglet noen plater for å få anodebanken mer stabil i sjøen. Gitterrister fra MarLog ble løsningen på problemet.

– Vi hadde hørt om MarLog før, og det var viktig at vi fikk gitterristene ganske kjapt. MarLog leverte på noen dager til god pris, forteller prosjektleder Vegar Eidem, som har jobbet tre år i Imenco.

Bilde over viser en Anode bank Assembly, designet og produsert av Imenco Corrosion Technology, som gir katodisk beskyttelse av eksiterende strukturer på havbunnen.

Gitterristene sørger for økt stabilitet

Modulen Imenco hadde laget, er en anodebank som skal kobles på eksisterende struktur på havbunnen for å øke dens levetid. Anodebanken gir ca. 20 års beskyttelse mot korrosjon, og etter dette må disse byttes ut. For å gi anodebanken mer stabilitet på havbunnen, måtte Imenco få tak i noen rister med hull.

– Andre produkter ble også vurdert, men vi fant ut at det var tidkrevende å kjøpe plater som vi måtte bore i. Derfor ble gitterrister fra MarLog den beste løsningen. Disse kunne også tilpasses og kuttes etter behov slik de passet perfekt inn i anodestrukturen, forklarer Eidem.

Har du behov for gitterrister eller har du noen spørsmål? Ta kontakt her så hjelper vi deg gjerne. 

Prosjektleder Vegar Eidem i Imenco.

Anodebanken blir senket ned på havbunnen i nærheten av strukturen. Ved bruk av ROV blir to stykker Piranha-klemmer plassert slik at ståltennene biter inni stålet og det blir en tilkobling mellom anodene og strukturen.

Topp kundeservice fra MarLog

Imenco Corrosion Technology leverer verdensledende produkter og tjenester for undervanns katodisk beskyttelse. Eidem syns at MarLog leverer god kundeservice med høy kvalitet.

Seks gitterrister ble bestilt i første omgang. MarLog har kjapp responstid på henvendelse, rask produktlevering og god på pris, sier Eidem.

Ristene i glassfiber er like sterke som vanlige stålrister og er de eneste på markedet som er sertifisert og produsert i EU. Den sklisikre overflaten er laget av herdete steinfragmenter som er støpt inn i den ordinære konkave utførelsen på ristene. Dette gir optimal friksjon i områder utsatt for olje, vann, søl, alger, is og lignede. Les mer om fiberrister her. 

MarLog har nå levert totalt 17 gitterrister med antiskli til Imenco (ca. 4 x 1 meter i størrelse).

Med så rask levering kommer vi til å fortsette å bestille gitterrister og andre produkter fra MarLog. Jeg har allerede anbefalt dem til andre leverandører, forteller en fornøyd Eidem.