fbpx

Den 14. mars ble Safe Bristolia, en velkjent boligrigg, buksert ut fra Karmsund Service Base med kurs for Tyrkia for miljøvennlig hugging. Bygget i 1983 hos Promet, Singapore, har hun vært en av de lengst operende riggene i Europa. Originalt var riggen konstruert som en nedsenkbar offshore borerig, men ble i 2006 konvertert til boligrigg. Riggen kunne huse 316 personer, og er absolutt en kjent rigg for mange offshore-arbeidere i Nordsjøen.

Safe Bristolia er nå vel undervei på sin siste 3550nm reise til Middelhavet. Som agent for rigg-eieren, har MarLog vært dypt involvert i forberedelsen av avgangen for den 13 000 tonn tunge riggen, sammen med Karmsund Service Base. Operasjonen krevde fire tauebåter, et ankerhåndteringsfartøy, et støttefartøy, et vaktfartøy og to loser. Alle samarbeidet tett sammen med basen, agenten og eieren. Operasjonen gikk uten problemer, og rigget ble trygt buksert ut nord av Karmsundet. Med en lengde på 75m og en bredde på52m, klarte de dyktige losene og tauebåtmannskapet trygt å manøvrere riggen ut av det trange sundet mellom Trollholmen og Galven. Etter dette gikk riggen offshore for overlevering til kjøper.

Hos MarLog er vi stolte av å være involvert i den siste reisen for et så viktig fartøy, og ønsker Safe Bristolia en trygg reise til hennes siste havn. Vi ønsker å takke Prosafe for dette oppdraget.